Requisits:

• Tenir com a mínim 16 anys
  • Disposar de DNI o TIE (targeta d’identificació d’estrangers). Si només disposeu de NIE podeu obtenir l’idCAT Mòbil, però de manera presencial.
  • Disposar d’una d’aquestes targetes:
    • TSI (targeta sanitària individual) del CatSalut. Si no en teniu, podeu sol·licitar el número de la TSI a través del 061 o al teu CAP. Cal que en la teva petició facilitis el CIP (està format per 4 lletres i 10 números), el qual pots aconseguir en qualsevol informe mèdic o recepta del CAP.
    • MUFACE (Mutualidad General de Funcionarios Civiles del Estado) com a titular o beneficiari. No s’accepta la targeta de cap altra mútua com, per exemple, Adeslas

Aquestes dades seran validades a les bases de dades de la Direcció General de la Policia i al Servei Català de Salut amb la finalitat de verificar i garantir la identificació del ciutadà.

Alta amb DNI i Targeta Sanitària

Veure el video en altres idiomes.

Cal seguir els següents passos:

1. Accedir a https://idcatmobil.seu.cat

2. Seleccionar l’opció “Alta sense certificat digital”, que és l’opció per defecte, llegir les condicions d’ús i prémer el botó “Comença amb DNI”.

Pantalla alta idCAT Mòbil sense certificat

3. El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives:

4. El sistema validarà les dades introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

5. Fem clic a “Continua” i confirmem les dades utilitzant el codi que el sistema ens enviarà mitjançant un SMS al mòbil que hem registrat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó “Dóna’m d’alta”, l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_sc_4

6. Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta i el procés haurà acabat.

idcat-sms_sc_5

Alta amb DNI i Targeta MUFACE

Cal seguir els següents passos:

1. Accedir a https://idcatmobil.seu.cat

2. Seleccionar l’opció “Alta sense certificat digital”, que és l’opció per defecte, llegir les condicions d’ús i prémer el botó “Comença amb DNI”.

Pantalla alta idCAT Mòbil sense certificat

3. El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives:

4. El sistema validarà les dades introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

5. Fem clic a “Continua” i confirmem les dades utilitzant el codi que el sistema ens enviarà mitjançant un SMS al mòbil que hem registrat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó “Dóna’m d’alta”, l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_sc_4

6. Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta i el procés haurà acabat.

idcat-sms_sc_5

Alta amb TIE (Targeta Identitat Estranger) i Targeta Sanitària

Veure el video en altres idiomes.

Cal seguir els següents passos:

1. Accedir a https://idcatmobil.seu.cat

2. Seleccionar l’opció “Alta sense certificat digital”, que és l’opció per defecte, llegir les condicions d’ús i prémer el botó “Comença amb TIE”.

Pantalla alta idCAT Mòbil sense certificat

3. El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives:

4. El sistema validarà les dades introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

5. Fem clic a “Continua” i confirmem les dades utilitzant el codi que el sistema ens enviarà mitjançant un SMS al mòbil que hem registrat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó “Dóna’m d’alta”, l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_sc_4

6. Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta i el procés haurà acabat.

idcat-sms_sc_5

Alta amb TIE i Targeta MUFACE

Veure el video en altres idiomes.

Cal seguir els següents passos:

1. Accedir a https://idcatmobil.seu.cat

2. Seleccionar l’opció “Alta sense certificat digital”, que és l’opció per defecte, llegir les condicions d’ús i prémer el botó “Comença amb TIE”.

Pantalla alta idCAT Mòbil sense certificat

3. El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives:

4. El sistema validarà les dades introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

5. Fem clic a “Continua” i confirmem les dades utilitzant el codi que el sistema ens enviarà mitjançant un SMS al mòbil que hem registrat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó “Dóna’m d’alta”, l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_sc_4

6. Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta i el procés haurà acabat.

idcat-sms_sc_5

Alta amb videoidentificació

El procés té els següents passos:

1. Accedir a: https://idcatmobil.seu.cat/ i prémer a l'opció "Alta idCAT Mòbil per video"

2. Selecciona el document que faràs servir per l'alta de l'idCAT Mòbil:

Nota: En cas de voler canviar l’idioma, pots fer-ho a la part superior dreta en els botons: CAT / ES/ EN

3. Tenir el mòbil a donar d'alta a mà i fes clic a "Comença amb.."

4. Fer clic a "Començar"

5. Acceptar condicions del servei

6. Omplir formulari amb les teves dades personals

7. Recepció del correu amb l'enllaç

Rebràs un correu electrònic de la Generalitat de Catalunya amb les instruccions per procedir a l’alta a idCAT Mòbil mitjançant una videoidentificació.

8. Verificació d'identitat

Un cop rebis el correu electrònic, hauràs d'accedir a l'enllaç des del teu telèfon mòbil i introduir el codi que rebràs per SMS al telèfon mòbil indicat.

En cas que estiguis esperant l’SMS i no arribi passats uns minuts revisa que estiguis posant correctament el número de telèfon mòbil i torna-ho a provar. En cas que l’estiguis posant correctament:

1. Consulta la nostra plana web d’Estat de Serveis per comprovar si hi ha una incidència general que afecta la recepció dels SMS.
  2. Revisa que no tinguis bloquejats els SMS d’alguns emissors o que el teu mòbil no disposi d’algun programari de bloqueig de SPAM telefònic.
  3. Afegeix el mòbil 600 12 47 12 a la teva llista de contactes i torna-ho a provar.
  4. Contacta amb la teva operadora de telefonia per tal de verificar que no s’estiguin blocant l’entrada d’SMS del telèfon mòbil 600 12 47 12.

9. Procés de videoidentificació

Hauràs d'escanejar el codi QR des del teu propi mòbil o bé continuar des de l'enllaç que es mostra en la pantalla. L’eina va donant les  instruccions per àudio, hauràs d'ensenyar el DNI (anvers i revers) i mirar a la càmera (hauràs de permetre l'accés a la videocàmera). Un cop fet, el sistema t'indicarà que s’ha completat la identificació.

9. Validació i confirmació

Un cop hagis finalitzat el procés de videoidentificació, un operador verificarà la teva identitat i et donarà d’alta en el servei idCAT Mòbil. Rebràs un correu electrònic amb el resultat de la verificació en un termini de 48h (sense tenir en compte els dies festius).

També ho pots fer des de casa si tens certificat digital personal reconegut o qualificat que compleixi els requisits tècnics