Si ja t'has donat d'alta, consulta Com funciona l'idCAT Mòbil

1. Accedir a: https://idcatmobil.cat/ i prémer al botó “Obtenir el meu idCAT Mòbil”

Nota: en cas de voler canviar l’idioma, pots fer-ho a la part superior dreta en els botons:

Obtenir el meu idCat Mòbil

2. Assistent d'alta a idCAT Mòbil

Prem a "Comença" i l'assistent us realitzarà un parell de preguntes sobre els documents que disposeu (DNI espanyol, TIE, passaport o DNI d'altres països) per recomanar-vos el mètode més adient.

Assistent d'alta idCat Mòbil

Pregunta si disposa de DNI espanyol o permís de residència

Segons el tipus d'alta recomanada:

Alta amb selfie/videoidentificació

Recomanació d'alta amb selfie

3. Fer clic a “Inicia alta amb selfie" i comença el procés

pàgina inicial del procés de videoidentificació

4. Acceptar condicions del servei

5. Omplir formulari amb les teves dades personals.

Nota: Les dades sol·licitades poden diferir en funció de quins documents vols tramitar l'alta.

6. Recepció del correu amb l’enllaç

7. Identificació

Accedeix a l’enllaç rebut per email des del teu telèfon mòbil, ordinador o tauleta i començar el procés de video-identificació, permet l’accés a la videocàmera i segueix les instruccions per àudio fins a completar la identificació.

Nota: En cas que no trobis el correu-e de video-identificació revisa la carpeta de SPAM.  Els navegadors compatibles pel procés de video-identificació són Google Chrome i Edge. Les darreres versions de Firefox bloqueja els permisos de la càmera i no permet finalitzar-lo.

8. Validació i confirmació

Un operador verificarà la teva video-identificació i et confirmarà l'alta en el servei idCAT Mòbil a través d'un correu electrònic en un termini de 48h (de dilluns a divendres, excepte festius).

9. Ús

Una vegada has rebut el correu electrònic confirmant l'alta ja podràs fer ús de l'idCAT Mòbil.

Alta amb DNI/TIE

3. Validació de la identitat

Cal tenir a mà:

• Disposar de DNI o TIE (targeta d’identificació d’estrangers).
    • Disposar d’una targeta sanitària:
      • TSI (targeta sanitària individual) del CatSalut. Si no en teniu, podeu sol·licitar el número de la TSI a través del 061 o al teu CAP.
      • MUFACE (Mutualidad General de Funcionarios Civiles del Estado) com a titular o beneficiari. No s’accepta la targeta de cap altra mútua com, per exemple, Adeslas.

El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives:

4. Dades de registre

El sistema validarà les dades introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic. Un cop emplenades les dades prem "Continua":

5. Verificació del mòbil

A continuació el sistema mostra les dades introduïdes i reps un SMS al telèfon mòbil amb un codi que hauràs d'introduir:

6. Finalitza el procés

Un cop introduïdes les dades prem el botó "Dona'm d'alta" per finalitzar amb el procés d'alta.

En acabar podràs descarregar el rebut de l'alta a idCAT Mòbil i fer ús de l'idCAT Mòbil.

Més informació:

Veure en altres idiomes

Alta amb certificat digital

Disposar d’un certificat digital personal reconegut o qualificat que compleixi els requisits següents:

• Que no estigui caducat
    • Que estigui ben instal·lat en el navegador emprat:
      • Si el teu és un certificat en programari, assegurat que el tens ben instal·lat i configurat per tal que sigui accessible des del teu navegador. Consulta les instruccions del teu Prestador de Serveis de Certificació.
      • Si el teu és un certificat en targeta, o en qualsevol altre tipus de dispositiu criptogràfic, revisa també que el programari del dispositiu (CSP o PKCS#11 i drivers del lector) estigui ben configurat.
    • Que sigui un certificat de persona física:
      • Persona física (com poden ser idCAT o DNI-e).
      • Corporatiu de persona física (com la T-CAT o la T-CAT-P).
      • Persona física representant (com els certificats de representant que emet CAMERFIRMA, ANCERT i d’altres Prestadors de Serveis de Certificació).

Nota: No s'accepten certificats digitals de persona jurídica ni de segells electrònics.

3. Assistent d'alta a idCAT Mòbil

Abans de començar amb l'assistent selecciona l'enllaç d'alta amb certificat:

4. Seleccionar el certificat digital

El navegador demanarà que seleccionis el certificat digital

Nota: Depenent del tipus de certificat emprat i de la seva configuració, és possible que el navegador o el sistema operatiu us demani un PIN per tal d’emprar-lo.

5.  Dades de registre

Un cop seleccionat el certificat, el sistema us demanarà les teves dades identificatives.

6. Verificació del mòbil

A continuació el sistema mostra les dades introduïdes i reps un SMS al telèfon mòbil amb un codi que hauràs d'introduir:

7. Finalitza el procés

Un cop introduïdes les dades prem el botó "Dona'm d'alta" per finalitzar amb el procés d'alta.

En acabar podràs descarregar el rebut de l'alta a idCAT Mòbil i fer ús de l'idCAT Mòbil.

També pots fer l'alta de manera presencial a una Entitat de Registre idCAT Mòbil:

Alta presencial

Per donar-te d'alta presencialment cal anar a una Entitat de Registre idCAT Mòbil de les indicades en el mapa que trobaràs a la part inferior (contacta amb l'entitat de registre per confirmar l'horari d’atenció, si cal cita prèvia, etc.).

Un cop allà et demanaran:

• Mostrar el teu DNI, NIE, TIE o passaport i indicar el mòbil que faràs servir
  • Emplenar i signar el formulari de sol·licitud d'alta

Si vols, pots descarregar el formulari i portar-lo ja signat i emplenat:

Escull l'Entitat de Registre de la teva preferència:

Et podria interessar: