El procés té els següents passos:

1. Accedir a: https://idcatmobil.cat/ i prémer al botó “Obtenir el meu idCAT Mòbil”

Nota: en cas de voler canviar l’idioma, pots fer-ho a la part superior dreta en els botons: CAT - ES - EN

2. En el formulari us realitzarà un parell de preguntes per convidar-vos a fer l'alta segons el mètode més adient:

3. Inicia el procés d'alta que et recomanem clicant el botó en verd "Alta amb..."

Segons el mètode proposat, selecciona la teva opció:

Alta amb selfie

4. Fer clic a “Començar”

5. Acceptar condicions del servei

6. Omplir formulari amb les teves dades personals.

7. Recepció del correu amb l’enllaç

Rebràs un correu electrònic de la Generalitat de Catalunya amb les instruccions per procedir a l’alta a idCAT Mòbil mitjançant una videoidentificació.

8. Identificació

Un cop rebis el correu, hauràs d’accedir a l’enllaç des del teu telèfon mòbil per a començar el procés de videoidentificació (hauràs de permetre l’accés a la videocàmera). L’eina va donant les  instruccions per audio, hauràs d’ensenyar el DNI (anvers i revers) i mirar a la càmera. Un cop fet, el sistema t’indicarà que s’ha completat la identificació.

9. Validació i confirmació

Un cop hagis finalitzat el procés de videoidentificació, un operador verificarà la teva identitat i et donarà d’alta en el servei idCAT Mòbil. Rebràs un correu electrònic amb el resultat de la verificació en un termini de 48h (sense tenir en compte els dies festius).

Alta amb DNI/TIE

Requisits:

• Tenir com a mínim 16 anys
    • Disposar de DNI o TIE (targeta d’identificació d’estrangers). Si només disposeu de NIE podeu obtenir l’idCAT Mòbil, però de manera presencial.
    • Disposar d’una d’aquestes targetes:
      • TSI (targeta sanitària individual) del CatSalut. Si no en teniu, podeu sol·licitar el número de la TSI a través del 061 o al teu CAP. Cal que en la teva petició facilitis el CIP (està format per 4 lletres i 10 números), el qual pots aconseguir en qualsevol informe mèdic o recepta del CAP.
      • MUFACE (Mutualidad General de Funcionarios Civiles del Estado) com a titular o beneficiari. No s’accepta la targeta de cap altra mútua com, per exemple, Adeslas

Aquestes dades seran validades a les bases de dades de la Direcció General de la Policia i al Servei Català de Salut amb la finalitat de verificar i garantir la identificació del ciutadà.

4. El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives:

5. El sistema validarà les dades introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

6. Fem clic a “Continua” i confirmem les dades utilitzant el codi que el sistema ens enviarà mitjançant un SMS al mòbil que hem registrat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó “Dóna’m d’alta”, l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_sc_4

7. Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta i el procés haurà acabat.

idcat-sms_sc_5

Alta amb certificat

Requisits:

4.    El navegador demanarà que seleccionis un certificat digital. Abans de fer-ho assegura't:

1. Que el teu certificat no estigui caducat
    2. Que hagi estat emès per una entitat classificada pel Consorci AOC
    3. Que sigui un certificat de persona física. Es a dir, el sistema et permetrà portar a terme l’alta amb certificat sempre que el certificat sigui de:
      • Persona física (com poden ser idCAT o e-DNI).
      • Corporatiu de persona física (com la T-CAT o la T-CAT-P).
      • Persona física representant (com els certificats de representant que emet CAMERFIRMA, ANCERT i d’altres Prestadors de Serveis de Certificació).
    4. Si el teu és un certificat en programari, assegurat que el tens ben instal·lat i configurat per tal que sigui accessible des del teu navegador. Consulta les instruccions del teu Prestador de Serveis de Certificació (p.e. idCAT Certificat).
    5. Si el teu és un certificat en targeta, o en qualsevol altre tipus de dispositiu criptogràfic, revisa també que el programari del dispositiu (CSP o PKCS#11 i drivers del lector) estigui ben configurat. Consulta les instruccions del teu Prestador de Serveis de Certificació (p.e. T-CAT).
  •

idcat-sms_ac_2

5.    Depenent del tipus de certificat emprat i de la seva configuració, és possible que el navegador o el sistema operatiu us demani un PIN per tal d’emprar-lo.

6.    Un cop seleccionat el certificat, el sistema d’alta us demanarà les dades identificatives que no constin al certificat, que són el número de telèfon mòbil i la data de naixement.

Si el certificat digital incorpora una adreça de correu, aquesta es mostra al formulari, però pot ser canviada.

7.    En prémer ‘Continua’ el sistema mostra les dades introduïdes i demana la seva confirmació enviant un codi mitjançant un SMS al telèfon mòbil consignat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó ‘Dóna’m d’alta’ l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_ac_4

8.    Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta.

idcat-sms_sc_5

Alta presencial

Requisits:

• Tenir com a mínim 16 anys
  • Disposar  de DNI, permís de residència, passaport, document identificatiu d’un país de la Comunitat Europea.

4. Anar a una entitat de registre

Contacteu amb la vostra entitat de registre abans d’anar-hi i confirmeu que us emetran l’idCAT Mòbil. Pregunteu: horari d’atenció, si cal cita prèvia, etc.
5. Mostrar el teu DNI, NIE, TIE o passaport i indicar el mòbil que faràs servir.
6. Emplenar i signar el formulari de sol·licitud (es pot aconseguir a la pròpia oficina).