Si tens algun dubte concret sobre la gestió online o tràmit que estàs realitzant, t'hauràs d'adreçar a l'organisme amb el qual l'estaves fent. Consulta l'adreça web de les seus electròniques dels organismes de Catalunya per posar-t'hi en contacte.

L'idCAT Mòbil és un sistema d'identificació que et permetrà fer la majoria de les gestions i tràmits amb les administracions catalanes només indicant el teu document d'identitat (DNI, NIE...) i el teu telèfon mòbil. En el moment d'identificar-te rebràs una contrasenya al telèfon i així podràs accedir al tràmit o gestió.

Els passos a seguir per fer servir idCAT Mòbil:

  1. Accedeix al tràmit online que vols realitzar des del web de l'organisme responsable amb el qual vols fer la tramitació. En el moment de la identificació t'apareixerà aquesta pantalla:

  2.  Indica el document d'identitat i el telèfon mòbil amb el qual estàs donat d'alta a idCAT Mòbil i prem "Utilitza el meu idCAT Mòbil".

  3.  Si les dades són correctes t'arribarà en pocs segons un SMS al teu mòbil (aquest codi és d'un sol ús i caduca al cap de 10 minuts)

  4. Introdueix la contrasenya de l'SMS rebut en l'apartat "Introduïu la contrasenya" i prem "Verifica".

Si tot és correcte accediràs al tràmit o gestió amb les dades que vas indicar en l'alta a idCAT Mòbil.

Comprova el funcionament del teu idCAT Mòbil

Si vols confirmar que el teu idCAT Mòbil funciona correctament pots provar d'identificar-te en la pàgina web d'una administració pública (si és només per provar, no enviïs cap tràmit, si us plau), a l'Àrea privada de Gencat (des d'on també podràs canviar algunes dades de l'idCAT Mòbil) o a l'Ens de Proves DEMO e-TRAM (els tràmits realitzats no tenen cap validesa legal). 

En el cas d'e-TRAM accedeix a la Instància Genèrica des del botó "Comença" i emplena les dades tal com s'ha explicat anteriorment:

mceclip0.png

Si reps l'SMS i pots accedir, el teu idCAT Mòbil funciona correctament 🥳 🎉

Es pot signar amb l'idCAT Mòbil?

Les aplicacions i pàgines web poden emprar el sistema idCAT Mòbil com a mecanisme de signatura si desenvolupen aquesta funcionalitat, la qual permet vincular els actes d’identificació portats a terme als documents signats. Les signatures electròniques produïdes tenen valor legal, i són adients per actuacions amb un nivell de seguretat mig.

L’idCAT Mòbil és un mecanisme alternatiu a l’ús dels certificats digitals, fet que implica que no es puguin realitzar les mateixes funcionalitats que amb un certificat digital, com per exemple, signar un PDF per si sol.

 

Et podria interessar: