Si tens algun dubte concret sobre la gestió en línia o tràmit que estàs realitzant, t'hauràs d'adreçar a l'organisme amb el qual l'estaves fent. Consulta l'adreça web de les seus electròniques dels organismes de Catalunya per posar-t'hi en contacte.

procés i funcionament sobre com accedir a un tràmit amb idCAT

L'idCAT Mòbil és un sistema d'identificació que et permetrà fer la majoria de les gestions i tràmits amb les administracions catalanes només indicant el teu document d'identitat (DNI, NIE...) i el teu telèfon mòbil. En el moment d'identificar-te rebràs una contrasenya al telèfon i així podràs accedir al tràmit o gestió.

Els passos a seguir per fer servir idCAT Mòbil:

1. Accedeix al tràmit o gestió en línia que vols realitzar des del web de l'organisme responsable amb el qual vols fer la tramitació. El tràmit el pots fer des de l'ordinador, des del mòbil, des d'una tablet... però necessitaràs el mòbil per rebre el codi.

En el moment de la identificació t'apareixerà una d'aquestes pantalles:       

    procés d'identificació de VÀLid1 o VÀLid2

2. Selecciona i indica el document d'identitat i el telèfon mòbil amb el qual estàs donat d'alta a idCAT Mòbil i prem "Utilitza el meu idCAT Mòbil" o "Tinc idCAT Mòbil, continua".

procés d'identificació de VÀLid1 o VÀLid2

3. T'arribarà en pocs segons un SMS al teu mòbil (aquest codi és d'un sol ús i caduca al cap de 10 minuts).

4. Introdueix la contrasenya de l'SMS rebut en l'apartat "Introduïu la contrasenya" o "introduïu el codi" i prem "Verifica" o "Enviar".

procés d'identificació amb el SMS de VÀLid1 o VÀLid2

Un cop fet, accediràs al tràmit o gestió amb les dades que vas indicar en l'alta a idCAT Mòbil.

5. Si el tràmit que estàs fent requereix un nivell superior de seguretat se't demanarà, a més del codi rebut per SMS, que indiquis la data de caducitat del document d'identitat associada al teu idCAT Mòbil.

indicar la data de caducitat del document d'identitat

Comprova el funcionament del teu idCAT Mòbil

Si vols confirmar que el teu idCAT Mòbil funciona correctament pots provar d'identificar-te a l'Ens de Proves DEMO e-TRAM (els tràmits realitzats no tenen cap validesa legal).

Accedeix a la Instància Genèrica des del botó "Comença" i emplena les dades tal com s'ha explicat anteriorment. En el moment de la identificació t'apareixerà una d'aquestes pantalles:

procés d'identificació de VÀLid1 o VÀLid2

Si reps l'SMS i pots accedir, el teu idCAT Mòbil funciona correctament 🥳 🎉

Es pot signar amb l'idCAT Mòbil?

Sí, les aplicacions i pàgines web poden emprar el sistema idCAT Mòbil com a mecanisme de signatura si el prestador del tràmit desenvolupa aquesta funcionalitat. Les signatures electròniques produïdes tenen valor legal, i són  adients per actuacions amb un nivell de seguretat mig.

Així mateix, cal tenir en compte que l’idCAT Mòbil és un mecanisme alternatiu a l’ús dels certificats digitals, fet que implica que no es puguin realitzar les mateixes funcionalitats predeterminades, per exemple, no es pot signar un PDF. 

 

 

 

Et podria interessar: