Si tens algun dubte concret sobre la gestió en línia o tràmit que estàs realitzant, t'hauràs d'adreçar a l'organisme amb el qual l'estaves fent. Consulta l'adreça web de les seus electròniques dels organismes de Catalunya per posar-t'hi en contacte.

Funcionament_idCAT_mòbil

L'idCAT Mòbil és un sistema d'identificació que et permetrà fer la majoria de les gestions i tràmits amb les administracions catalanes només indicant el teu document d'identitat (DNI, NIE...) i el teu telèfon mòbil. En el moment d'identificar-te rebràs una contrasenya al telèfon i així podràs accedir al tràmit o gestió.

Els passos a seguir per fer servir idCAT Mòbil:

1. Accedeix al tràmit o gestió en línia que vols realitzar des del web de l'organisme responsable amb el qual vols fer la tramitació. El tràmit el pots fer des de l'ordinador, des del mòbil, des d'una tablet... però necessitaràs el mòbil per rebre el codi.
En el moment de la identificació t'apareixerà aquesta pantalla:

2. Selecciona i indica el document d'identitat i el telèfon mòbil amb el qual estàs donat d'alta a idCAT Mòbil i prem "Utilitza el meu idCAT Mòbil".

3. T'arribarà en pocs segons un SMS al teu mòbil (aquest codi és d'un sol ús i caduca al cap de 10 minuts).

4. Introdueix la contrasenya de l'SMS rebut en l'apartat "Introduïu la contrasenya" i prem "Verifica".

Un cop fet, accediràs al tràmit o gestió amb les dades que vas indicar en l'alta a idCAT Mòbil.

Comprova el funcionament del teu idCAT Mòbil

Si vols confirmar que el teu idCAT Mòbil funciona correctament pots provar d'identificar-te a l'Ens de Proves DEMO e-TRAM (els tràmits realitzats no tenen cap validesa legal).

Accedeix a la Instància Genèrica des del botó "Comença" i emplena les dades tal com s'ha explicat anteriorment:

identificació idCat Mòbil

Si reps l'SMS i pots accedir, el teu idCAT Mòbil funciona correctament 🥳 🎉

Es pot signar amb l'idCAT Mòbil?

Sí, les aplicacions i pàgines web poden emprar el sistema idCAT Mòbil com a mecanisme de signatura si el prestador del tràmit desenvolupa aquesta funcionalitat. Les signatures electròniques produïdes tenen valor legal, i són  adients per actuacions amb un nivell de seguretat mig.

Així mateix, cal tenir en compte que l’idCAT Mòbil és un mecanisme alternatiu a l’ús dels certificats digitals, fet que implica que no es puguin realitzar les mateixes funcionalitats predeterminades, per exemple, no es pot signar un PDF. 

 

 

 

Et podria interessar: