Requisits:

1.  Accedir a https://idcatmobil.seu.cat/

2.  Seleccionar l’opció ‘Alta amb certificat digital’, llegir les condicions d’ús i prémer el botó ‘Comença’.

idcat-sms_ac_1

3.    El navegador demanarà que seleccionis un certificat digital. Abans de fer-ho assegurat de:

  1. Que el teu certificat no estigui caducat
  2. Que hagi estat emès per una entitat classificada pel Consorci AOC
  3. Que sigui un certificat de persona física. Es a dir, el sistema et permetrà portar a terme l’alta amb certificat sempre que el certificat sigui de:
   • Persona física (com poden ser idCAT o e-DNI)
   • Corporatiu de persona física (com la T-CAT o la T-CAT-P)
   • Persona física representant (com els certificats de representant que emet CAMERFIRMA, ANCERT i d’altres Prestadors de Serveis de Certificació)
  4. Si el teu és un certificat en programari, assegurat que el tens ben instal·lat i configurat per tal que sigui accessible des del teu navegador. Consulta les instruccions del teu Prestador de Serveis de Certificació (p.e. idCAT Certificat).
  5. Si el teu és un certificat en targeta, o en qualsevol altre tipus de dispositiu criptogràfic, revisa també que el programari del dispositiu (CSP o PKCS#11 i drivers del lector) estigui ben configurat. Consulta les instruccions del teu Prestador de Serveis de Certificació (p.e. T-CAT).
 •  

idcat-sms_ac_2

4.    Depenent del tipus de certificat emprat i de la seva configuració, és possible que el navegador o el sistema operatiu us demani un PIN per tal d’emprar-lo.

5.    Un cop seleccionat el certificat, el sistema d’alta us demanarà les dades identificatives que no constin al certificat, que són el número de telèfon mòbil i la data de naixement. Si el certificat digital incorpora una adreça de correu, aquesta es mostra al formulari, però pot ser canviada.

6.    En prémer ‘Continua’ el sistema mostra les dades introduïdes i demana la seva confirmació enviant un codi mitjançant un SMS al telèfon mòbil consignat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó ‘Dóna’m d’alta’ l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_ac_4

7.    Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta.

idcat-sms_sc_5